Bagety v České republice patří mezi velmi oblíbenou pochoutku spadající do kategorie rychlého občerstvení. Zejména v posledních letech se na trhu začínají hned vedle zaběhnutých značek objevovat také značky nové, mezi které se řadí ty z české provenience. Dietologové sice z toho radost nemají, ale to neznamená, že nutně se jedná o něco špatného. Naopak, bagety jsou vyráběné z kvalitních produktů, kterým toho moc vytknout nelze. Snad až na pár výjimek, kdy výrobci do baget přidávají různé a často zbytečné konzervanty, není vůbec důvod se baget obávat, zejména když se zamyslíme nad jejich složením. Jako základ je pečivo. To jíme každý den a nikdo na tom nikdy nic špatného neshledal. Dále tu máme máslo nebo dresing. V závislosti na druhu bagety pak buď nějakou šunku, kousek kuřecího masa, tuňáka apod. Pro zlepšení vzhledu se pak do baget často dává ledový nebo listový salát, rukola či jiné moderní druhy rostlinných doplňků. Hodně záleží na druhu bagety. Existují totiž také čistě zeleninové bagety, kterým nelze vytknout vůbec nic. Dokonce ani tu bagetu, protože si místo bílého pečiva můžete vybrat pečivo tmavé nebo cereální. Na tomto krátkém výčtu je jasně ukázáno, že bagety nejsou nic špatného. Není tedy divu, že se je Češi naučili docela pravidelně vyhledávat. V nejednom případě i jako zdravější náhradu různých fastfoodových pochutin mezi které patří všem známé a často kritizované hamburgery.
České bagety a sendviče patří mezi nejvyhledávanější
Zahraniční značky na našem trhu se sice dlouhodobě docela drží, nicméně české značky je v posledních letech začínají „válcovat“. Zejména pak značka Juddy Bagety, pod kterou spadá i značka České bagety, patří mezi velmi oblíbené a často vyhledávané. A není se čemu divit. Při výrobě se používají pouze kvalitní české potraviny, které jsou v posledních několika málo letech, po zahraničních aférách s nekvalitními potravinami, opět v hledáčku českých zákazníků.