Porovnáte-li pečivo, které se prodávalo v 80 letech zjistíte, že jeho kvalita šla hodně dolů. Například, rohlíky nejsou se solí (absorbuje vzdušnou vlhkost) ani s kmínem (zvyšuje se cena). Většina pečiva je pouze rozpékaná v krámě, přitom zákazník neví, jak je rozpečené pečivo staré. Skutečně čerstvé pečivo dnes sehnat je opravdu problém, byť to tak na první pohled nemusí vypadat. Pokud patříte mezi šťastlivce, kteří si mohou koupit skutečně čerstvé nerozpékané pečivo, pak určitě víte, že se jedná o ne zcela levnou záležitost. Otázka je, dá se s tím něco dělat?
Pečte sami, je to levnější a zdravější
Pečivo má rád asi úplně každý, avšak kdo by se s tím, dělal, že? Pokud nepatříte mezi zkušené pekaře, a chcete si vychutnávat, případné své návštěvy mile překvapovat, čerstvým pečivem, upečte si jednoduše svoje vlastní. Dnes to již není žádný problém. Stačí si na to koupit domácí pekárnu, která v případě, že do ní trochu více zainvestujte, dokáže vykouzlit sama křupavoučké pečivo, chutný koláč, koblihy, bagety, sendviče apod. přesně propečené přesně podle toho jaký program si nastavíte. Takže hurá do toho.
Pečení s domácí pekárnou zvládne i ten nejnešikovnější člověk. Pokud dodržíte technologický postup, který je v dodávaných kuchařkách k troubám, zjistíte, že udělat si třeba domácí velmi oblíbenou Ciabattu zvládne doslova i malé dítě. Vše je tak triviální, že je to jen o nalití vody do pečící nádoby, dodání oleje, mouky, soli do jednoho rohu, cukr do druhého,…, nastavit pečící program, a pak jen čekat, případně se držet návodu, pokud se v procesu přípravy těsta bude s těstem dále pracovat. Nevěříte? Pak se podívejte na následující krátké video o pečení v domácí pekárně Moulinex OW600031.
httpvh://www.youtube.com/watch?v=ksJ7rQFWD58#!
Skvělé je, že pekárny mají možnost odložit start pečení až o 24 hodin. Pokud si tedy večer připravíte ingredience do pekárny, můžete se ráno probudit vůní křupavého pečiva. Pokud máte doma programovatelný kávovar, můžete mít hned i čerstvou teplou kávu, nebo čaj. Mimo to, z hlediska ekonomiky provozu, vás upečené pečivo vyjde mnohem levněji než k krámu, takže investované peníze do pekárny se vám do roka vrátí zpět. Domácí pekárnu ocení zejména milovníci zdravé výživy. V pekárně lze snadno připravit celozrnné pečivo, stejně snadno jako jakékoliv jiné. Stejně tak celiakové si nyní mohou sami připravit bezlepkové pečivo. Nemusíte se tedy omezovat nabídkou ve vašem krámě, kam chodíte pravidelně nakupovat.
Domácí pekárny jsou velmi zajímavé, že? Chcete-li si nějakou koupit, pak vám doporučujeme navštívit e-shop LevnéElektro.cz, kde mají širokou nabídku domácích pekáren, v různých cenových relacích, takže si na své přijde každý milovník pečiva. Nakoupit můžete samozřejmě i na splátky, takže si můžete dopřát i ty nejlepší pekárny.
Tip: Domácí pekárny bývají skvělým dárkem třeba na vánoce, pro novomanžele, k narozeninám apod.