Den sv. Valentýna, svátek lásky a náklonnosti, ač nebýval „naším“ svátkem, dostává se v posledních dvou desetiletích nenápadně do našich srdcí nebo alespoň povědomí. Odpověď na otázku, proč tomu tak je, je nasnadě – vždyť zima dokáže být tak nepříjemná a dlouhá! Jenom opravdový morous nepookřeje při pohledu na červeno-růžové ladění výloh, které se již pravidelně objevuje koncem ledna a rozveselí všudypřítomnou šeď. A koho snad nepotěší růžové a červené barvy, ten jistě neodolá lahodným chutím. Slavnostně prostřený stůl a vybrané pokrmy ve Vinné restauraci Monarch na Starém Městě potěší nejedno srdce.
Den sv. Valentýna, svátek lásky a náklonnosti, ač nebýval „naším“ svátkem, dostává se v posledních dvou desetiletích nenápadně do našich srdcí nebo alespoň povědomí. Odpověď na otázku, proč tomu tak je, je nasnadě – vždyť zima dokáže být tak nepříjemná a dlouhá! Jenom opravdový morous nepookřeje při pohledu na červeno-růžové ladění výloh, které se již pravidelně objevuje koncem ledna a rozveselí všudypřítomnou šeď. A koho snad nepotěší růžové a červené barvy, ten jistě neodolá lahodným chutím. Slavnostně prostřený stůl a vybrané pokrmy ve Vinné restauraci Monarch na Starém Městě potěší nejedno srdce.
Nevíte, jak znovu říci – mám tě rád, mám tě ráda? Nebo toto krásné prohlášení teprve nosíte v hlavě a nevíte, jak je naservírovat? Učiňte tak na krásném „podnose“, kde ingrediencemi budou nejen slova lásky, ale i přísady, které omámí všechny smysly! Milovníka nebo milovnici vybraných pokrmů a skvělého vína lehce přesvědčíte o svých citech, jestliže své vyznání zahalíte do romantického hávu se všemi atributy stylovosti, kvality a noblesy. Už víte, kam svou lásku zavést na sv. Valentýna? Rodinné prostředí restaurace Monarch V Kolkovně na Starém Městě je tou nejlepší volbou, jak překvapit a potěšit právě při této příležitosti. Mistři kuchaři, v čele se šéfkuchařem Michalem Endrisem, připravili pro čerstvě i dávno zamilované vybrané Valentýnské menu.
Mlsné jazýčky jistě ocení, neotřelé kombinace a skvělé provedení pokrmů, které se pod slavnostní nabídkou skrývají. Lahodná vína vybraná Head Sommelierem Alešem Pokorným povýší kulinářský zážitek na nezapomenutelný. „Naše valentýnské menu je hodně zaměřené na mořské plody a ryby, tudíž skvělou volbou by mohl být minerální Ryzlink rýnský pozdní sběr 2007, vinařství Spielberg nebo šťavnatý Sauvignon blanc 2008 vinařství Whiter Hills z Nového Zélandu vonící citrusy a zahradním ovocem“. Přijmete-li pozvání na Valentýnské Randes vous, čeká Vás tuňák, losos, doráda královská, mušle Sv. Jakuba pro dva podávané na risottu s fenyklem, omáčkou Pernod a bazalkovou pěnou. Sladkému pokušení z bílé čokolády s omáčkou z lesních jahůdek lze jen těžko odolat …
Schopnost mít rád, milovat a především dávat své city najevo, je dána každému z nás bez rozdílu věku. Oslava svátku zamilovaných možná nepatři k ryze českým tradicím, ale promarnit byť jedinou příležitost k oslavě lásky by byl hřích!
http://www.restauracemonarch.cz/